Biografie

Andries Maurits de Wit werd op 17 juli 1942 geboren in Alkmaar en bracht daar zijn jeugd door. Daar valt niet veel over te vertellen, ging daar naar school en beschouwt het schoolsysteem van die tijd tot de dag van vandaag als geestelijke moord.


Hij ging op zijn twintigste bouwkunde studeren in Delft en kwam er in 1966 tijdens prakisch werk in Wenen achter dat zijn levensgeluk niet gelegen was in de tekentafel met daarop de doorsnede van een interessante betonbalk. Herinnerde zich uit de literatuur "ingenieur?! niks! vodde!" voegde er naar eigen waarneming aan toe "geen droog brood mee te verdienen", smeet de sleutels op de plank en heeft nooit meer een potlood aangeraakt.


Hierna begon een periode van 12 ambachten en 13 ongelukken, maatschappelijk gezien niet erg constructief, maar dat zijn dingen die kunnen gebeuren.
Eind 60-er jaren begon er literatuur te komen over het alternatieve gebeuren en dat trok zijn belangstelling, temeer omdat de goegemeente het voor elkaar kreeg om te beweren dat een genezing niet waar was omdat het niet wetenschappelijk bewezen was.

 

Andries M. de Wit kreeg op 8 juni 2011 een beroerte en is sindsdien rechtszijdig verlamd.

 

Op 10 juli 2019 is Andries M. de Wit onverwachts overleden.

 Hij sluit af met de spreuk "Ik heb mijn rondje gemaakt".